Союзниці - Urban Space Radio

Союзниці

Ми достеменно знаємо, що жінки у науці не жертвують сімейним життям заради дослідів та великих винаходів; жінкам в Україні донедавна не можна було грати на музичних інструментах; режисерки і продюсерки — все ще рідкість у чоловічому світі кіновиробництва і баланс тут ще далеко не встановлений. Точно-точно? У програмі “Союзниці” в новому сезоні на Urban Space Radio Ляна Мицько та її героїні розбираються — що правда й неправда в наших уявленнях про жінок різного фаху. А ще – з’ясовують, чому жіноча солідарність важлива, що змінилося в різних професіях за останні десять-сорок років і чи в усіх професійних колах жінкам комфортно. Союзниці. Широка боротьба проти вузьких стереотипів. Щочетверга на Urban Space Radio. Сезон Літо 2020 на Urban Space Radio реалізовується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID. Та зміст контенту даної програми є виключною відповідальністю "Urban Space Radio" і не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів.

Обери свою платформу для прослуховування

1

Обери свою платформу для прослуховування

ЕПІЗОДИ

Img

Трейлер

Союзниці | Трейлер

Ми достеменно знаємо, що жінки у науці не жертвують сімейним життям заради дослідів та великих винаходів; жінкам в Україні донедавна…

Ми достеменно знаємо, що жінки у науці не жертвують сімейним життям заради дослідів та великих винаходів; жінкам в Україні донедавна не можна було грати на музичних інструментах; режисерки і продюсерки — все ще рідкість у чоловічому світі кіновиробництва і баланс тут ще далеко не встановлений.
Точно-точно?

У програмі “Союзниці” в новому сезоні на Urban Space Radio Ляна Мицько та її героїні розбираються — що правда й неправда в наших уявленнях про жінок різного фаху.
А ще – з’ясовують, чому жіноча солідарність важлива, що змінилося в різних професіях за останні десять-сорок років і чи в усіх професійних колах жінкам комфортно.
Союзниці. Широка боротьба проти вузьких стереотипів. Щочетверга на Urban Space Radio.

Сезон Літо 2020 на Urban Space Radio реалізовується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID. Та зміст контенту даної програми є виключною відповідальністю "Urban Space Radio" і не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів.

Arrow
Img

епізод 1

Кіно — чисто жіночий бізнес

Як кіно впливає на міжнародні відносини, розвиток культури та як жінки вплинули на це — розповідає: Надя Парфан, кінорежисерка, культурологиня,…

Як кіно впливає на міжнародні відносини, розвиток культури та як жінки вплинули на це — розповідає:

Надя Парфан, кінорежисерка, культурологиня, громадська активістка, співзасновниця Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86» у Славутичі, компанії-дистриб'ютора документального кіно 86PROKAT та Оля Райтер, CEO мистецької формації Wiz-Art.

Arrow
Img

епізод 2

Жіночі книгарні у некнижковий час

Бути власницею книгарні: сучасні виклики України для всіх. Як книгам та книгарням вижити в час кризи розповідає: Марина Лібанова, директорка…

Бути власницею книгарні: сучасні виклики України для всіх. Як книгам та книгарням вижити в час кризи розповідає:

Марина Лібанова, директорка книгарні "Букініст" та
Катя Іванова, директорка книгарні і галереї "Книжковий Лев"

Arrow
Img

епізод 3

Наука будувати жіночого роду

Жіночий вплив на професію "архітектор" на прикладі одного міста розповідають: Христина Бадзян, архітекторка, дизайнерка, засновниця архітектурного бюро re+ (Львів), та…

Жіночий вплив на професію "архітектор" на прикладі одного міста розповідають:

Христина Бадзян, архітекторка, дизайнерка, засновниця архітектурного бюро re+ (Львів), та Тетяна Казанцева, доцентка кафедри Дизайну та основ архітектури і кафедри Містобудування Національного університету "Львівська політехніка", консультантка архітектурних проектів (Львів).

Arrow
Img

епізод 4

Жінка. Бандура. Ура!

Ви знали, що на народних інструментах жінкам забороняли грати ще кілька десятків токів тому? Як попри різні аспекти життя музиканток,…

Ви знали, що на народних інструментах жінкам забороняли грати ще кілька десятків токів тому? Як попри різні аспекти життя музиканток, вони черпають натхнення та роблять пісні з українського культурного коду розповідають:

Марина Круть — співачка, бандуристка, викладачка бандури та Анастасія Войтюк — менеджерка культури (організаторка Бандурфесту), бандуристка, співачка.

Arrow
Img

епізод 5

Дівчата понад кордонами

Мар’яна Семенишин — спеціалістка програм міжнародної технічної допомоги та Іванна Плахотнюк, консультант військових та дипломатичних місій Канади, засновниця україно-канадського кінофестивалю.

Мар’яна Семенишин — спеціалістка програм міжнародної технічної допомоги та Іванна Плахотнюк, консультант військових та дипломатичних місій Канади, засновниця україно-канадського кінофестивалю.

Arrow
Img

епізод 6

Жінки, грунти, горючі копалини. Дві долі в академічній науці.

Як це — бути науковицею в Україні. Як досягти успіху та де черпати натхнення для нових досягнень, розповідають:Вікторія Оліферчук —…

Як це — бути науковицею в Україні. Як досягти успіху та де черпати натхнення для нових досягнень, розповідають:

Вікторія Оліферчук — кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри екології національного лісотехнічного університету України, авторка першого в України мікоризного препарату створеного для відновлення порушених ґрунтів та Оксана Петруняк, кандидатка геологічних наук, науковиця інституту геології та геохімії горючих копалин НАН України.

Arrow
Img

епізод 7

Як жінки за кермом автошкіл роблять світ безпечнішим.

Жінки-власниці автошкіл. Не лише про боротьбу зі стереотипом жінки за кермом, а й про жінок, які навчають правилам безпечного водіння та роблять…

Жінки-власниці автошкіл. Не лише про боротьбу зі стереотипом жінки за кермом, а й про жінок, які навчають правилам безпечного водіння та роблять дороги безпечнішими, розповідають:

Світлана Крижанівська-Блінова, медіаекспертка, у минулому — директорка Lviv Media Forum. Зараз отримує ліцензію на створення власної автошколи у місті Львів та Анна Кушнарьова, бухгалтерка, директорка автошколи Easy drive, у місті Київ

Arrow
Img

епізод 8

Стать в медіа. Чи не стать?

Гендерна представленість, експертність, цікавість до фем-тем і скандали (чи їх помічають), розповідатимуть: Тамара Злобіна — Головна редакторка у "Гендер в деталях" та…

Гендерна представленість, експертність, цікавість до фем-тем і скандали (чи їх помічають), розповідатимуть:

Тамара Злобіна — Головна редакторка у "Гендер в деталях" та Ольга Перехрест — Редакторка "Куфер", викладачка Школа журналістики та комунікацій УКУ.

Arrow